top of page

Véghné Csapó Melinda

Tizenkét éves koromban döntöttem el, hogy kerámikus/porcelánfestő vagy ezekhez hasonló szeretnék lenni. Aztán úgy alakult, hogy mégis textil szakon kezdtem el tanulmányaimat a budapesti Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolában.

Az érettségi után egy évig Baska József festőművésznél folytattam a felkészülést az Iparművészeti Egyetemre (MIE Budapest, ma: MOME), ahol bőrtárgy-tervező ill. anyagtervező szakon tanultam. Az utolsó évben a bécsi Iparművészeti Egyetem ERASMUS ösztöndíjas hallgatója voltam a textil/formatervező szakon. 1999-ben diplomáztam.

Ezután lehetőségem nyílt öt évig a nyíregyházi Művészeti Középiskolában bőrműves szakon tanítani különféle szaktárgyakat (a tervezés/kivitelezés mellett pl. divattörténetet), valamint rajzot és népművészetet. 

Rajztanári diplomámat (vizuális-és környezetkultúraszak) 2006-ban szereztem meg (MOME Budapest). A tanításon kívül egyedi táskák, ékszerdobozok készítésével is foglalkoztam, ill. néhány alkalommal jelmezeket készítettem a nyíregyházi és a miskolci színház részére.

Jelenleg Ceglédbercelen élek férjemmel és két fiunkkal.

A szolnoki Waldorf Iskolának 2012 óta vagyok óraadó/ ill. 2013 szeptemberétől tanára. Képzőművészeti tárgyakat (rajz/festés/mintázás/művészettörténet) tanítok a felsőbb évfolyamokon, a kézműves órákon pedig többek között nemezeléssel, szövéssel, szitanyomással és bőrtárgy-készítéssel is foglalkozunk. 

bottom of page