top of page

Mihály Nap

Márton Nap

Adventi Kert

Farsang

György Nap

Olimpia

Dráma Nap

János Nap

Játszóház

Nyári Tábor

Vizitúra

Antropozófiai beszélgetések

szeptember  - Ezen a napon kicsik és nagyok együtt teszik próbára bátorságukat. Vannak akik még a sárkány barlangjába is bemerészkednek. Az osztálybemutatókra is sor kerül. Végül eljön a mérlegelés ideje is: vajon a sok jótett legyőzi a gonoszt?

 

november - Lámpást készítűnk és gyertyátmártunk ezen a napon. El nem maradhat a meleg tea és a libazsíros kenyér, amit gyermekeink dagasztottak előző nap, a felnőttek meg kisütötték a gyerekek által készített kemencében. A nap végén jön a felvonulás a lámpásokkal és a tűz, amit a bátrak át is ugorhatnak.

 

december - Spirál formában körberakott fenyőágak illata megtölti az iskolát. A spirál közepén egy fehér gyertya és két szál virág várja a spirálba belépőket. Gyönyörű karácsonyi hangverseny, adventi dalok, felejthetetlen előadások. 

 

február Elbúcsúzunk Tél Királytól, játszunk, bolondozunk, próbára tesszük ügyességünket, jó lekvárosak leszünk. Természetesen a kisze bábú égetés sem maradhat el mulatság végén. Galéria

 

április - Tavaszváró ünnepünk alkalmával lehet kézműveskedni, kardot készíteni, Szent György történetét feleleveníteni és lovagi tornán résztvenni.

 

május - Az 5. osztályosok fő eseménye a Waldorf olimpia. Az ország összes ötödikes Waldorf iskolása összegyűlik 4 napra, hogy a 3 napos felkészülést követően megmérettessék magukat néhány olimpiai versenyszámban. Természetesen nem a verseny a fő szempont, hanem az út, amely odáig elvisz. A gyerekek teljesítményét nem stopperrel és mérőszalagokkal mérik, legfontosabb a közös élmény és a részt vétel. 


június - Minden osztály készül egy kis történettel erre a napra. Lehet az mese, vers, színdarab vagy akár saját szerzemény is. Jelmezek és díszletek készülnek a kézimunka órákon.

 

június - Ezzel az ünnepel zárjuk a tanévet. Kiosztásra kerülnek a bizonyítvány versek és elbúcsúztatjuk a végzős diákokat. Este tábortüzet rakunk, bográcsozunk, nyársalunk és megpendülnek a húrok a gitárokon is.

 

Évek óta hagyomány, hogy Szolnok város ünnepi rendezvényein (Március 15., Május 1., Múzeumok Éjszakája, Augusztus 20., Szolnok Napja, Gulyásfesztivál, Adventi Ünnepség) iskolánk játszóházat szervez. Rendezvényeink nagyon sikeresek és keresettek, vannak visszajáró kézműveskedő gyermekeink, minden iskolából és óvodából.

 

A szolnoki Waldorf iskolások és más iskolákba járó barátaik, ismerőseik, minden nyáron néhány hetet együtt töltenek a Waldorf-táborban. A délelőttöket kézműves, sport, és kulturális programokkal töltik, délután a strandon fürdenek. Este játszanak, mesélnek, és közösen megírják a tábori dalukat a mindennapi tábortűznél. A Waldorf-tábor minden gyermek számára örök élmény.

 

Iskolánk vizitúrái a szokásos kenus túrákhoz képest egyedülálló módon valósulnak meg. Tutajjal és kenukkal barangoljuk be a Felső -Tisza vidékét. Tanárok, szülők és gyermekek aktív pihenéssel töltik ezeket a napokat. A kenuzás mellett sokat focizunk, röplabdázunk, tollasozunk és rendszeresek a kártyapartik is. Garantált a családias hangulat. A sátoros, tábortüzes estéken sokat zenélünk és énekelünk. A túra maximális pihenést és feltöltődést biztosít mindenkinek. Gyermekeink játszva ismerik meg a Tisza élővilágát és a vizitúrázás rejtelmeit. A túra minden korosztálynak ajánlott, legidősebb résztvevőnk 68 éves volt.

 

Havonta egy alkalommal lehetőség adódik arra, hogy szülői közösségünk érdeklődő tagjai, szaktanárokkal együtt, beszélgessenek, kérdéseket tehessenek fel, illetve olvassanak antropozófiai szellemiségű gyermeknevelési, pedagógiai temákról.

A cél az, hogy elmélyítsük magunkban és megértsük mindazokat a gyakorlati útmutatásokat, amit Rudolf Steiner, a Waldorf pedagógia alapítója, mint megannyi Szellemi Kincset hagyott korunkra. Ezeknek a fölismerése és gyakorlati életben való alkalmazása az otthon falai között is, nemcsak a iskolában, testi, lelki és szellemi szinten is elősegíti gyermekeink fejlődését, EGÉSZ-séges felnőtté válását.

bottom of page