top of page

Tóth Fruzsina

Szolnokon láttam napvilágot, elsőszülött gyermekként egy gyorsan bővülő családba. A testvéreim, és a környezetemben élő gyermekek körülölelték az életemet. Szerettem énekelni, táncolni, mesélni. Mindezek kihatottak az életemre.

Szolnokon a Széchenyi István Gimnáziumban tanultam. Született egy kislányom, aki ragyogással lépett be az életembe. Érettségi után Békéscsabán elvégeztem a Kézműves Iskolában a Kályhás szakképesítést. Így lettem kályhás. De valami hiányzott az életemből. Mivel nagyon szeretem a gyermekeket, így elvégeztem a Neumann János Egyetemen az Óvodapedagógus szakot, Zenei műveltségterülettel. Itt találkoztam először az alternatív pedagógiákkal többek között a Waldorf – pedagógiával. Nagyon megtetszettek ezek a pedagógiai szemléletek, és módszerek, amiket igyekeztem alkalmazni az állami óvodában, bár ezt nem nézték jó szemmel a kolléganőim. Először Szolnokon a Hétszín virág óvodában dolgoztam.

A családom 2000 óta biogazdálkodást folytat. 2016 óta bekapcsolódott a Biodinamikus gazdálkodásba. Rudolf  Steiner tanait behatóbban ekkor kezdtem tanulmányozni. Teljesen elhivatottnak éreztem magam Waldorf szemlélete felé. Mikor megkerestek a Szolnoki Waldorf  óvodától a felkérést elfogadtam. 

bottom of page