top of page

Molnár Krisztina

Molnár Krisztinának hívnak és rajz-földrajz szakos tanárként dolgozom az iskola gimnáziumi tagozatán. Emellett a 7-8 osztályokban is tanítok. Lassan már 15 éve, hogy először jártam a Szolnoki Waldorf Óvodában egy adventi alkalommal, ahol megragadott a hely bensőségessége, az illatok, az egyszerű, natúr környezet és az óvónők kedvessége. A fiaim már Waldorf iskolába jártak és jelenleg a kislányom is itt tanul.

Tanulmányaimat Szegeden végeztem, majd egy éves külföldi tartózkodás után multinacionális cégeknél helyezkedtem el. Itt hamar kiderült, hogy ez nem az én világom és tanítani kezdtem különböző iskolákban vidéken és Szolnokon. Először óraadóként, majd idővel egyre több időt töltöttem a Waldorf iskolában, míg nem alakult ki, hogy hol van szükség a munkámra. Időközben elvégeztem a Waldorf osztálytanítói képzést, levelező hallgatóként, Solymáron. Végül a gimnáziumi tagozaton találtam meg a helyem.

Azt gondolom, hogy a gyerekekben benne van a tanulás szeretete és nekünk, nevelőknek az a feladatunk, hogy a világ iránti kíváncsiságukat ébren tartsuk, az életkoruknak megfelelő szellemi táplálékkal lássuk el őket. Szeretem a közös gondolkodást, az egyéniségek sokféleségét. Sokszor tapasztalom egy-egy epocha után, hogy többet tanultam a diákjaimtól, mint fordítva.

Mindkét szakom rengeteg lehetőséget rejt, mindig lehet és kell is fejlődni. Szerencsésnek tartom magam, hogy kiváló fiatalokkal és kollégákkal lehetek együtt minden nap.

bottom of page