top of page

Bicskei Erika

Több mint húsz éve még csak abban bizakodhattam, hogy leendő gyermekeim Waldorf iskolába járhatnak. Ekkor jelent meg Vekerdy tanár úr tanulmánya egy németországi Waldorf iskolában tett látogatásról. Lenyűgözött az a pedagógiai művészet, ami a gyermek valódi igényeit megértve nevel. Engedi, hogy a gyermek gyermek maradjon, hagyja fejlődni, kibontakozni saját tempója szerint. Képzeletben láttam elmélyülten agyagozó gyerekeket, hallottam a felcsendülő furulyaszót, és a tanító mesére hívogató énekét. S mint a mesében... 1998-ban megnyitotta kapuit a Szolnoki Waldorf iskola.

Itt nem csak azt tapasztalhattam meg, hogy gyermekeim jó helyen vannak, hanem azt is, hogy szülőként tevékeny részese lehetek az iskola mindennapjainak. Ezekből a mindennapokból alakult ki az a vágy, hogy a Waldorf –pedagógiát megismerhessem immár tanítói oldalról.

2005-ben jelentkeztem a solymári Waldorf Tanárképzés nappali tagozatára. Végzősként már abban a csodában lehetett részem, hogy egészen közelről láthattam az agyagot formázó gyerekeket, hallhattam a furulyaszót, és hívhattam mesére az elsősöket.

bottom of page